Загалом у кількості населення Львівщини переважають жінки – 53%

У Львівській області на момент 1 січня 2020 року (за оцінкою) проживало 2512,1 тис. осіб, що становило 6% від загальної кількості населення в Україні.
Про це повідомляє пресслужба Головного управління статистики у Львівській області.

"У загальній кількості населення Львівщини переважали жінки – 53%. На 1000 жінок у 2019 році припадав у середньому 901 чоловік", – зазначається у повідомленні.

За інформацією, що надається статистикою, зростає середня очікувана тривалість життя: в порівнянні з 2010 роком вона збільшилась майже на 1 рік. Окрім того, жінки живуть у середньому на 10 років довше за чоловіків – відповідно 78 та 68 років.

Нагадаємо, що Львівська письменниця і вчений Галина Яценко перемогла в конкурсі "Мікроліти: потойбіч Целана" і отримала премію від популярного німецького журналу "SPIEGELUNGEN". Про це розповіли у виданні "Gal.net".

Повідомляється, що в рамках конкурсу Галина представила свою мініпрозу "Вхопися, мій Хлопчику", яка отримала високі оцінки журі.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Даний конкурс був присвячений постаті видатного австрійського перекладача і письменника Пауля Целана. У ньому брало участь безліч письменників з Німеччини, Румунії та України.

Також, маленькій дівчинці з Львівщини терміново потрібна фінансова допомога на лікування, аби отримати шанс на повноцінне життя.

Про це повідомляє інформаційний портал Львівська мануфактура новин.

Так, 9-річній Вікторії Васильків з села Тершів потрібні кошти на лікування. Наприкінці травня медики поставили дівчинці страшний діагноз – саркома Юїнга, пухлина мозку в скроневій ділянці.

Нагадаємо, раніше Під Дніпром крихiтка з ДЦП благає подарувати шанс на повноцінне життя: "Врятуйте Мірочку!" .

Як повідомляв портал "Знай.uа" геніальну школярку з Ужгорода заберуть в Китай.

Також, "Знай.uа" писав, що дев'ятирічний хлопчик з ДЦП з Прикарпаття взяв "золото" на турнірі з карате.