Сурогатні батьки відмовилися від новонародженої крихітки та попросили лікарів перекрити їй дихання.

Про це повідомляє інформаційний портал Рrykarpattya.

Так, стало відомо, що пара американців заплатила сурогатній матері з України, аби вона виносила їхню дитину. У результаті народилася двійня: хлопчик і дівчинка. Через те що малюки появилися на світ передчасно хлопчик загинув, а дівчинка хоч і була з низькою вагою і численними патологіями, вижила.

Та батьки відмовилися від неї та офіційно оформили дозвіл на відключення дитини від апаратів підтримки життя.

Дівчинка, хоч і з низькою вагою і численними патологіями, але вижила


Зазначимо, що зараз Україна - одна з небагатьох країн, дружніх до сурогатного материнства. Чітких критеріїв до врегулювання сурогатного материнства в Україні чи його повної заборони від держави наразі немає. За останні 5 років в Україні народилися 4,5 тисячі сурогатних дітей. У нашій державі часто практикують виношування дитини для закордонних батьків. До того ж ціна за таку послугу в Укарані коштує набагато менше чим, приміром у США. В штатах послуга сурогатного материнства стартує від 100 тисяч доларів, то в Україні - 30 тисяч доларів

Часто закордонні батьки згодом відмовляються від малюків народжених від сурогатної мами. Одна з таких – дівчинка із Запоріжжя, яку сурогатна мати-переселенка з Донбасу виносила для громадян США – 39-літнього Метью Скотта та його 61-річної дружини Ірмгард Паган.

Дівчинка народилася на 25 тижні вагітності з вагою трохи понад 800 грамів. Брат-близнюк дівчинки помер при пологах. Дитина народилася із численними вадами розвитку, через що пара відмовилася від неї, залишивши їй лише американське ім’я, а також офіційний документ, який дозволяв українським лікарням відключити дитину від апаратів підтримки життя. Таке рішення закордонні батьки пояснювали тим, що медики прогнозували Бріджет лише вегетативне існування.

«Лікарі рекомендують нам припинити будь-яке лікування, щоб вона змогла спочити з миром. Ми не будемо забирати її до Америки. Ця дитина невиліковна», – написали тоді батьки.

Але, українське законодавство не дозволяє відключати апарати за бажанням родичів, а лише через медичний висновок про смерть мозку. Дихальний апарат дитині таки відключили, але лише коли вона змогла дихати самостійно.

Тепер Бріджет росте у Запоріжжі, в Дитячому будинку «Сонечко»


Через 18 місяців, коли Бріджет вижила і мала майже 2 роки, вони надіслали ще одного листа, в якому підтвердили, що не заберуть дитини, і дали дозвіл на удочеріння. Тепер Бріджет росте у Запоріжжі, в Дитячому будинку «Сонечко».

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше під Львовом пенсіонера з гангреною вигнали з лікарні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", життя багатодітної матері забрав китайський вірус.

Також Знай. uа" писав, що киянка залишилася сиротою після вибуху будинку на Позняках.