Міністерство охорони здоров’я планує повернути жорсткий карантин з 22 червня в областях із найгіршими показниками захворюваності на COVID-19.

Як пише «Четверта студія» з посиланням УНІАН, про це на брифінгу 18 червня повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Ляшко уточнив, що мова про найгірший сценарій реагування на поширення коронавірусу. При цьому він запевнив, що поки немає потреби «закривати на карантин усю країну».

«Ми не говоримо, що вже через два тижні ми будемо закривати країну на карантин. Цей графік показує, що в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути введений з 22 червня. Динаміка зростання може це показати», – розказав Ляшко.

Віктор Ляшко, фото: Фейсбук
Віктор Ляшко, фото: Фейсбук

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У той же час у МОЗ заявили, що імовірність літа в Україні без карантину «досить висока».

«Ми можемо 3-4 місяці прожити без карантину. Головне – дотримуватися санітарних норм і м’яко виходити з карантину», – додав він, наголосивши, що у крайньому разі окремі області повернуться до суворих обмежень.

Як повідомили в МОЗ, то за минулу добу Україна встановила новий антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19 за весь час пандемії. Аналіз ситуації останнього тижня говорить про збільшення вдвічі кількості захворювань за добу. Погіршення епідемічної ситуації спричинене недотриманням громадянами рекомендацій МОЗ.

До того ж, мер Львова Андрій Садовий закликав мешканців міста бути свідомими та не замовчувати факти порушень карантинних обмежень.

«Ми маємо за останню добу 171 позитивний ПЛР-тест, з них 55 — по Львову. Я знаю дуже багатьох людей, які є хворими. Дуже часто це цілі родини. Раніше вони були дуже легковажні і думали, що це їх мине. Якщо у суботу та неділю виїхати за Львів, то ви побачите, що дуже багато ресторанів є переповнені весіллями та забавами. Усі розслабились і думають, що воно все мине і їх не зачепить. З одного боку ми чуємо думки щодо того, аби посилювати карантин як в Ізраїлі та Китаї, але там держава виділяє серйозний компенсаторний механізм для людей і бізнесу. Інші говорять про те, щоб послаблювати. Мені здається, що місто вже зробило все, для того, щоб послабити карантин, наскільки це можливо. Єдиний варіант зараз, на мою думку — дати розуміння кожному про власну відповідальність, власну безпеку та безпеку своїх рідних», — розповів мер Львова у прямому ефірі радіо «Львівська хвиля».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'яни поставили губернатору Козицкому жорсткий ультиматум - "Пустіть в машрутки!"

Як повідомляє портал «Знай.uа» В Україні за добу 829 нових хворих на коронавірус, 23 померло

Також «Знай.uа» писав, що Львів'ян годинами маринують у довжелезних чергах до громадського транспорту – все заради карантину