Через поступове послаблення карантину проблема відсутності повноцінних пасажирських перевезень у Львові стає дедалі актуальнішою. Влада дозволила українцям знову працювати, але багато львів’ян не можуть це право реалізувати, тому що добратись на роботу без власного транспорту не так вже і просто. Транспорт не курсує, а збитки зростають.

Про це пише інформаційне агенство Galnet.

Громадський транспорт Львова
Громадський транспорт Львова

Через зменшення пасажиропотоку у міському транспорті, збитки комунальних перевізників Львова станом на 14 травня становлять 59 мільйонів гривень. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

"З 23 березня призупинено дію пільг, наданих чинним законодавством України й ухвалами сесії ЛМР. Відзначу, що, відповідно до постанови Кабміну, від початку карантину у громадському транспорті дозволялося перевозити лише 10 пасажирів. Далі, вже з 22 квітня, Кабмін дозволив перевозити лише сидячих пасажирів. Тож, незважаючи на те, що на лінії виходить менша кількість транспорту, все ж комунальні і приватні перевізники несуть великі збитки. Так, за час карантину, збитки від перевезень у комунальному транспорті Львова становлять 59 мільйонів гривень. І ці збитки доведеться покривати з бюджету міста. Адже необхідно виплачувати заробітну плату водіям, ремонтувати транспорт, дезінфікувати його",- наголосила Ірина Маруняк.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Транспорт Львова, скрін з відео
Транспорт Львова, скрін з відео

Яким чином збираються компенсовувати збитки перевізникам та чи підвищуватимуть тарифи на громадський транспорт, журналістка Galnet запитала у начальника управління транспорту Львова Ореста Олеськіва.

"Так, 59 мільйонів гривень заборгованості є, але це не так багато. Питання підняття ціни на транспорт не порушувалося. Ми не починали ніяких процедур, адже підняття тарифу на транспорт це мінімум два місяці роботи. З комунальними перевізниками у нас є певні призначення, якщо їх бракує, то відповідно просяться додаткові кошти через сесію міської ради. Що стосується приватних, то, якщо будуть відновленні пільги, буде компенсація пільгових перевезень і таким чином перевізники отримають кошти",- сказав Орест Олеськів.

Розмов про підняття тарифів не було і в кулуарах міської ради. Наприклад, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич каже, що про підняття ціни на проїзд і мови не може бути.

"Це дуже парадоксальна річ, враховуючи, що ціна на паливо падає, окремі смуги для громадського транспорту вводять. Я не бачу зараз причин підіймати ціну на транспорт. Окрім того, ми ж пам’ятаємо, що Андрій Садовий сказав – пенсіонери їздять платно під час карантину. У чому ж проблема?",- говорить Ігор Зінкевич.

Транспорт Львова, скрін з відео
Транспорт Львова, скрін з відео

Міському голові Львова не вигідно зараз піднімати ціну, – говорить громадський діяч Володимир Беньо.

"До виборів Садовому не вигідно це робити і у нього немає підтримки, щоб це впровадити. Можливо дискусії були, але на рівень проєкту рішення чи ухвали не вийде. Міська рада не буде робити так, як хоче Андрій Садовий, і не будуть йти проти себе, адже вибори не за горами, а рейтинг міського голови падає",- пояснює Володимир Беньо.

Нагадаємо, через карантин, громадський транспорт Львова курсує з дотриманням умов постанов Кабінету Міністрів та міської комісії ТЕБ і НС. Зокрема, у транспорті можуть перевозити лише сидячих пасажирів, які забезпечені засобами індивідуального захисту, призупинено пільгове перевезення, крім того, транспортом можуть користуватися лише ті, хто забезпечує життєдіяльність міста – у них повинні буди спецдозволи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові водій тролейбуса з поліцейськими запустили лапи в гаманець пенсіонерки, закінчилося погано - "за крок від інсульту"

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові маршрутник вказав на двері ветерану АТО, скаліченому на Донбасі - "На карантині платять усі"

Також «Знай.uа» писав, що Дніпровські маршрутники різко підняли ціну на проїзд — причина довела городян до істерики