На громадських слуханнях підтримали подорожчання проїзду в трамваях і тролейбусах Львова.

Про це повідомляє інформаційний портал "То є Львів".

У Львові на громадських слуханнях більшість присутніх проголосувала за подорожчання проїзду у трамваях та тролейбусах.

За квиток у торгових точках за 6 грн та у водія – за 7 грн проголосували 111 із 200 зареєстрованих учасників громадських слухань. Проти висловились 47, утримались – двоє.

У Львові підтримали подорожчання проїзду в трамваях і тролейбусах


Підвищення тарифів пов'язані з рентабельністю перевезення. Адже по словах керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, один кілометр транспортної роботи для трамваїв коштує 75,7 грн, а для тролейбусів – 61,7. При цьому за рік необхідно виконати 5,5 млн км та 4,7 млн км відповідно, тож загалом на оплату транспортної роботи на електротранспорт доведеться витратити 707 млн грн на рік. А так як ніхто не покриває 37% витрат тому і виникла потреба підвищення тарифу.

Остаточним голосуванням таки підтримали підвищення тарифу на проїзд. Тепер його мають погодити члени виконавчого комітету ЛМР.

Нагадаємо, у Києві з'явилися маршрутки з валидаторами для оплати проїзду Kyiv Smart Card.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві відклали запуск є-квитка на громадський транспорт.

Також портал Знай.uа писав, що київське метро знову повернеться до жетонами: що сталося з картками.