Станом на ранок 6 травня, у Львові та на Львівщині підтверджено 553 випадки інфікування коронавірусом, з яких — 39 за останню добу. Це рекордна кількість нових інфікованих у Львові за увесь період карантину. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, місто буде щодня моніторити ситуацію і відповідно до даних приймати рішення щодо послаблення карантинних обмежень.

фото: Львівська міська рада
фото: Львівська міська рада

Мер Львова повідомив, що якщо динаміка захворюваності у місті зберігатиметься, то послаблення карантину залишиться під питанням. Про це він озвучив зранку на радіо «Люкс FM».

«Вчора ми мали ZOOM-конференцію з лідерами середовища перукарів та косметологів. Ми напрацювали спільні правила, які вже сьогодні будуть публічними. Мене тішить, що правила, які ми маємо впроваджувати на території Львова, розробляємо спільно з підприємцями. Такий самий досвід ми мали для богослужінь на Великодні свята, коли розробляли правила спільно з владиками. Я думаю, що з цим все буде гаразд. Щодо карантину, то ми чекаємо фінального рішення уряду. Ми всі свої дії чітко координуємо з урядом, адже пандемію неможливо побороти в одному конкретному місті. Те, що ми лідируємо і дуже часто даємо ідеї — правда. Точно можу сказати, що на свіжому повітрі робота буде відновлена, зокрема на літніх майданчиках та терасах, які почнуть працювати з 12 травня, однак там будуть дуже жорсткі правила. Те ж саме стосуватиметься парків та скверів", — розповів мер у ефірі радіо «Люкс FM».

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також у себе у соціальних мережах мер Львова зазначив, що місто щодня моніторить ситуацію щодо нових виявлених інфікованих і на основі цих даних будуть прийматись рішення щодо послаблення карантинних обмежень.

" +42 підтверджені діагнози COVID-19 за добу на Львівщині. Це більше ніж було вчора.
Не можемо робити об’єктивних висновків з 2 днів, але динаміка збільшується і ми за цим уважно слідкуємо",- написав сьогодні Садовий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'яни перестануть "танцювати" в громадських місцях, Садовий подбав

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові рейдери захопили шматок землі під прикриттям карантину і перевели стрілки на Садового

Також «Знай.uа» писав, що Садовий заступився за мера Черкас у боротьбі з карантином, - "Нам потрібен здоровий глузд"