У Львові ділянку, на якій мали бути школа, стадіон і громадський простір, захопила рейдерська компанія-забудовник. Про це заявляють обурені містяни у спільноті «Варта 1» у соцмережі Facebook.

Як зазначається, «була собі немаленька така земельна діляночка (площею 1.1га) в районі, який стрімко розбудовується, на вулиці Малоголосківській. Там мала бути школа, стадіон і громадський простір. Відповідно, люди які купляли там житло - вже знали, що за кілька років їхні діти будуть забезпечені навчальними закладами та відповідною інфраструктурою».

«Та спливав час, ані школи, ані дитячого садка і в помині не було. І тут вигулькує інформація, що земелька під школу вже давно приватизована і продана (шляхом незаконної приватизації та схем, які тягнуться ще з 2014-15 років). Причому продана так, що в міську казну не надійшло ані копійки!», - зазначають автори посту, додаючи, що землю придбала будівельна компанія «Лев Девелопмент», яка відома будівництвом висотних будинків із порушенням зонування і ДБН щодо щільності і поверховості забудови.

«Є відео, де один із співвласників цієї фірми говорить, що планує збудувати тут десятиповерхівки», - розповіли у спільноті.

Під час карантину компанія вирішила обнести ділянку парканом та встановити вагончик охорони, проте місцеві мешканці обурилися та вийшли протестувати проти таких дій. Натомість поліція відкрила кримінальне провадження «щодо порушення правил карантину і за ст. 356 – самоправство» щодо мешканців навколишніх будинків.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Фото: Варта 1
Фото: Варта 1

Фото: Варта 1
Фото: Варта 1

Фото: Варта 1
Фото: Варта 1

Фото: Варта 1
Фото: Варта 1

Фото: Варта 1
Фото: Варта 1

«Люди самоорганізовуються - ніхто не буде стояти шість годин з примусу! Люди зрозуміли, що відстоюють свої права і майбутнє своїх дітей! Їм не потрібні вже організатори, люди не вірять більше обіцянкам чиновників і забудовників!», - резюмує автор допису.

«Міська Рада, це Садовий, от до нього йдіть і протестуйте», «Без відкатів ніхто нічого не дає», «Садовий за гроші продасть кожну бруківку, потім його наймані мавпи будуть кричати, що пересуватись потрібно тільки на ровері та автобусі, бо місця немає», «Генплан - це особистий документ Садового. Як хоче, так і трактує...», - коментують львів’яни.

Нагадаємо, раніше Священники з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови

Як повідомляє портал "Знай.ua", Коронавірус проти Бога: у Києво-Печерській лаврі заразився і пішов з життя ще один монах

Також "Знай.ua" писав, що Києво-Печерську Лавру захопив Covid-19, Кличко готується до крайніх заходів - що буде з зараженими священниками.