Україна за попередніми даними має перебувати на карантині до 3 квітня, але через значне поширення коронавірусу карантин можуть продовжити. Наразі львівські церкви також знаходяться на карантині. Через можливе продовження карантину під загрозою може опинитися одне з найголовніших православних свят - Великдень.

За словами митрополита Львівського та Сокальського Православної церкви України Димитрія Рудюка, Пасха таки відбудеться, адже цей день, окрім того, що є храмовим, також домашній.

Великдень
Великдень

"Оскільки маємо невтішні прогнози щодо вірусу, то, напевно, обмежимо служби в кількості парафіян. Освячуємо ми паски й так надворі, тоді хіба дотримуватимемось дистанції. Буде ще онлайн-трансляція", — розповідає він.

В свою чергу керівник прес-служби Львівської архієпархії Української греко-католицької церкви отець Павло Дроздяк ще не готовий сказати, в якому форматі вони будуть зустрічати Великдень та сподівається що кількість випадків захворювання на коронавірус знизиться та карантин скасують.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Спільно із Всеукраїнською радою церков дискутуватимемо про це. Вважаю, що саме там напрацюють певний алгоритм того, як ми зможемо відсвяткувати Великдень у плані богослужінь. Є багато думок, які зараз обговорюють", — зазначив священнослужитель.

Відзначимо, що у Ватикані Великодні літургії будуть проводити без участі вірян. Нагадаємо, що станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Абсолютний" карантин - поліція кийками розганяє порушників заборони з вулиці.

Як повідомляв Знай.uа у школах змінюється розклад через коронавірусний карантин, коли чекати канікул.

Також Знай.uа писав, у Львові аптеки і магазини "включили" особливий режим через коронавірус, що потрібно знати.