Автобусні перевізники Львівщини заявили, що припиняють безкоштовні перевезення учасників АТО, бо Львівська облрада відмовляється надавати їм компенсації за пільгові перевезення.

Натомість в облраді повідомили, що виділили 3 млн грн на компенсації перевізникам у 2020 році і ще 7 млн грн для ЛОДА на запровадження соціальної картки обліку пільговиків.

У четвер, 12 березня, на сторінці ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» з’явилося повідомлення про те, що перевізники відмовляються возити безкоштовно учасників АТО. Вони порадили ветеранам війни на Донбасі звертатися з усіма претензіями до обласної ради. Таке звернення перевізники скерували до Координаційної ради учасників АТО при Львівській ОДА.

скріншот цитати
скріншот цитати

До того ж вони згадали прізвище першого заступника голови Львівської облради Богдана Гагалюка, який «взагалі не захотів із ними розмовляти».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Богдан Гагалюк у коментарі пояснив, що з обласного бюджету виділено 3 млн грн на компенсації перевізникам у 2020 році. Ще 7 млн грн облрада виділили для ЛОДА на започаткування соціальної картки та впровадження електронного квитка. Більші суми перевізникам не виділяють, бо немає чіткого обліку пасажирів пільгових категорій.

скріншот цитати
скріншот цитати

З його слів, запити перевізників щодо суми компенсацій з обласного бюджету були на порядок більші, ніж виділені їм 3 млн грн. «Перевізники називали суми 40-60 млн грн. Вони кажуть, що ці суми обліковані. Але поки не буде точного обліку, ці цифри можна називати умовними», – сказав перший заступник голови ЛОР.

Коментуючи відмову перевізників возити безкоштовно учасників АТО, Богдан Гагалюк нагадав, що така пільга передбачена законом, якого треба дотримуватися.

Громадський транспорт Львова
Громадський транспорт Львова

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше E-ticket вже у Харкові - кому зроблять шалену знижку в транспорті, список щасливчиків

Як повідомляє портал «Знай.uа У Києві ввели карантин через коронавірус - як курсуватиме транспорт і що потрібно знати

Також «Знай.uа " писав, що У Львові обіцяний е-квиток "завис" у повітрі, коли запровадять ноу-хау та що потрібно знати