У ніч з неділі на понеділок 23 грудня шість шахт державного підприємства "Львіввугілля" залишилися без електроенергії.

Львівські шахтарі, фото: РБК-Україна

Тривожні подробиці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у шахтах знеструмлені підйоми, водовідливи та вентилятори головного провітрювання.

"Надзвичайна ситуація‼️ В ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх 6 шахтах ДП "Львіввугілля". Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх 6 шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення. Відключення шахт ДП "Львіввугілля" від електроенергії відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку "постачальника останньої надії" районної електромережі - сплатити НАПЕРЕД 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 - січня 2020 року. Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО Центренерго заборгувало гірникам "Львіввугілля" 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні. Такого не було в історії енергетичної та вугільної галузей! Що це, якщо не цілеспрямоване знищення вуглевидобувних підприємств України? І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії. Зі свого боку НПГУ звертається з телеграмами до президента, прем’єр-міністра про необхідність вжити термінових заходів для реагування на надзвичайну, штучно створену вищими чиновниками ситуацію", - написав Волинець.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Скріншот з facebook

"Чому шахтам не платять гроші за вугілля? Цікаво в чиїй кишені затримуються гроші?", "Вперед під раду , інакше не чують", "Диверсія, спрямована на дестабілізацію в Україні", - пишуть користувачі у коментарях під публікацією.

Скріншот з facebook

Нагадуємо, що у Києві активізувалися шахраї, які дурять людей під час обміну валют.

Також Знай.uа писав, що у Львові тіло чоловіка знайшли в ліфті.