У Кабінеті міністрів України прокоментували “справу Садового”.

Свою позицію Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак виклала в інтерв’ю Радіо Свобода.

Міністр Альона Бабак прокоментувала справу Садового. Вона заявила, що питання землі в громадах абсолютно не впорядковане.

"Бачу занадто багато політики. Бачу, що саме на підставі земельних питань можуть бути, як ми бачимо зараз, різного роду провадження. Тому сьогодні кожного мера, кожну громаду треба захистити законом, який встановив би поняття комплексного плану просторового планування територій", - заявили Міністерка.

Андрій Садовий


На думку Бабак, Садовий і міська рада не були захищені законодавчо, коли приймали рішення про виділення землі.

"Мені дуже сумно, що інвестиційний процес в Україні може бути загальмований такими прикладами. Тому що інвестор бачить, що він думає, що він входить в громаду, яка приймає легітимні рішення, показує, що є документ, а цього немає. Це є сигнал для льінвесторів. І я хочу, щоб якомога швидше справа Садового була вирішена”, – каже вона.

Нагадаємо, в четвер, 21 листопада, САП оголосила про підозру у зловживанні владою мера Львова Андрія Садового, яке стосується незаконних угод з земельними ділянками.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа Садовий заявив, що не має 50 мільйонів гривень для оплати застави, тому доведеться щось продавати

Також Знай.uа писав, Кличко заявив, що готовий прийняти Садового на поруки.