Львів перетворюється на Венецію! Саме так заявив у прямому ефірі "Народного толк-шоу" головний архітектор Львова Юрій Криворучко.

Під час трансляції шоу Юрій Криворучко пояснив, чому на вулицях міста постійно накопичується вода під час негоди.

Архітектор повідомив, що через складну природу міста, його рельєф та дороги, вимощені бруківкою вода тече стрімко, а потім занадто різко уповільнюється та застоюється. Ще у давнину Львів атакували повені, про що є відповідні свідчення у історичних джерелах.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Повені у Львові були завжди. Перші свідчення були 400 років до нашого часу. Чому так є? Бо так складена природа Львова. Ми приречені на випадання дощів, тому що змінюється клімат і так далі. Але біда в тому, що ми цьому також допомагаємо. За кілька сотень років Львів не так ущільнився, як поверхня стала бути замощеною. По цих поверхнях страшно швидко тече вода. Перепад Полтви складає 100 метрів. Уявляте? З висоти 30-поверхового будинку вода летить з такою швидкістю. А весь Львів, історична частина, розташований в амфітеатрі, в такому гнізді, куди стікає вода, а тоді проходить через вузьку частину між Кортумовою горою і Високим замком, різко сповільнюється і тому вода далі не йде",- пояснив Юрій Криворучко.

Криворучко Юрій Іванович— кандидат архітектури, професор кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури Національного університету "Львівська політехніка", автор понад 160 наукових праць, опублікованих в Україні та за кордоном в галузі містобудування, ландшафтної та сакральної архітектури.

Нагадаємо, що на Франківщині попереджають про те, що в річках може піднятися рівень води.

Як повідомляв портал Знай.ua, вулиця в Миколаєві на Львівщині стала річкою

Також Знай.ua писав про те, що через зливи затопило декілька вулиць Львова