Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації повідомив про інцедент, який стався у одній із львівських квартир.

Стало відомо, що 26 вересня о 03:43 ранку у квартирі, яка знаходиться на вулиці Театральній 7, отруїлося двоє людей 1990 року народження. Причиною отруєння, ймовірно, є чадний газ.

Мешканців згаданої квартири з ознаками гострого отруєння було госпіталізовано каретою швидкої допомоги до Львівської обласної клінічної лікарні.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Співробітники ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинили газопостачання до квартири на Театральній. Також вони повідомили, що помешкання обладнане ПГ-4 та газовою колонкою.

Наразі всі обставин даної події встановлюються.

Чадний газ небезпечний тим, що його не можна відчути: він безбарвний і не має запаху. Потрапляючи дихальними шляхами до крові, він витісняє гемоглобін кисню. В результаті настає кисневе голодування тканин. Людина непритомніє. Втрата свідомості настає поступово та супроводжується таким знесиленням, що людина, навіть вже помітивши небезпеку, неспроможна врятуватись. Але спочатку виникають головний біль, запаморочення, шум у вухах, нудота, блювання, біль у грудях, синюшний або яскраво-червоний відтінок шкіри. При великих концентраціях чадного газу смерть може настати миттєво.

Увага!

Порушення правил безпеки при експлуатації в холодну пору року пічного і газового опалення - поширена причина виникнення пожеж у побуті та нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом.

У зв’язку із перепадами атмосферного тиску під час коливання температури повітря порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, що негативно впливає на роботу газового і пічного обладнання, тому закликаємо мешканців області неухильно дотримуватися наступних правил:

у разі використання для опалення газових приладів у сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи, оскільки є загроза виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення;

у період різких похолодань власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів і вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів;

не використовувати для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади, газові кухонні плити.

Будьте уважні та обережні!

Нагадаємо, що у Дніпрі у багатоквартирному будинку загорілося одне з приміщень.

Як повідомляв портал Знай.ua, вміст газового балончика потрапив у очі трьом школяркам на Львівщині

Також Знай.ua писав про те, що чоловік у Запоріжжі врятував хвору сусідку, виніс на руках з вогняної квартири.