Львівські експерти, шляхом взяття проб грунту в районі діючого підприємства в селі Чишки Пустомитівського району, виявили вміст важких металів понад норму.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції Львівщини відібрали проби ґрунту поблизу приватного підприємства "Бізнес-Інтер-Груп" в селі Чишки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

У двох з п'яти пробах ґрунту екологи виявили перевищення вмісту важких металів:

в пробі ґрунту, відібраної на земельній ділянці близько 5 м на схід від підприємства: цинк перевищує допустиму норму в 1,3 рази, кадмій — у 1,4 рази, кобальт — в 1,7 рази, залізо — у 1,2 рази, марганець — в 1,7 рази;
в пробі ґрунту, відібраної на земельній ділянці за межами підприємства з північно-східної сторони: перевищення цинку — в 1,7 рази, кадмію — у 1,5 рази, залізо — у 1,2 рази.

Нагадаємо, що вміст газового балончика потрапив у очі трьом школяркам на Львівщині

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці обласного лабораторного центру МОЗ провели дослідження пляжів в Запоріжжі.

Також Знай.ua писав про те, що архівні документи, які до недавнього часу зберігалися під грифом" секретно, нарешті оприлюднили.