Перше пленарне засідання депутатів Львівської міської ради після довгих літніх канікул відбудеться сьогодні, 19 вересня. Сесія міськради має відбутися у Шевченківській райадміністрації.

До першого робочого дня депутів підготувалися і активісти Львова, які організували масовий протест проти тотальної забудови міста. Вони зібрались під стінами Шевченківської райадміністрації та розвісили на деревах досить цікаві провокативні лозунги та жіночу білизну. До всього цього різноманіття креативу додалися ще й фото львівських чиновників та сувенірні доларові купюри.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Організаторами акції протесту є ГО "Народна дія Львів", члени якої борються з незаконним будівництвом. До райадміністрації сьогодні стягнулися десятки активістів, пам’яткоохоронців, які вимагають ввести мораторій на будівництво в зоні ЮНЕСКО, її буферній зоні та в історичному ареалі Львова, допоки не буде затверджено історико-архітектурний опорний план. "Внаслідок нехтування Генпланом і хаотичної забудови у Львові назріває справжній інфраструктурний колапс. Існуючі інженерні мережі не витримують навантаження, дороги не справляються, це призводить до заторів і загазованості повітря, а соціальна інфраструктура відсутня взагалі", – говорять у ГО "Народна дія Львів".

Активісти зробили провокативну інсталяцію під назвою "політичні повії" та розклали плакат "Члени виконкому, вбрання повій вам до лиця". Написи активні громадяни здобрили розмаїттям жіночоїбілизни поміж фотографій чиновників. Також львів'яни вимагають оголошення конкурсу на посаду нового головного архітектора Львова, адже Юліан Чаплінський, який дотепер обіймав цю посаду.

Нагадаємо, що 19 вересня у Львові зустріли звільненого з полону моряка

Як повідомляв портал Знай.ua, у міській раді Львова планують розпочати реставрацію костела кармелітів босих

Також Знай.ua писав про те, що активні львів'яни засуджують дії "Муніципальної варти" міста