Сьогодні нарешті сталася радісна длі всіх львів'ян подія: до міста повернувся звільнений 7 вересня з російського полону моряка Андрія Оприска. Його урочисто зустріли у Львові рідні, журналісти та представники місцевої влади.

Андрій Оприско повернувся на Україну ще 7 вересня у рамках прграми обміну полоненими разом із 23 звільненими українськими моряками.

25 листопада 2018 року, російські військові кораблі напали на три українські катери в Керченській протоці, коли ті прямували на місце постійної дислокації в Бердянськ. Усіх українців разом із мотористом-електриком МБАК "Вишгород" Андрієм Оприском взяли в полон.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін
Показати ще

Андрій Оприско родом зі села Надітичі Миколаївського району. "Я думаю, що на моєму місці кожен мужчина поступив би так само. Я нарешті вдома. Підтримку там відчували. Але листи приходили із запізненням, і то не від рідних, а від інших людей. Лютневі листи прийшли десь в серпні. Але ми не зламались. Вони хотіли того, але ми їм на зло спортом займались. Ми знали, чого вони від нас чекали і робили все навпаки", розповів звільнений моряк.

Заступник міського голови Андрій Москаленко подякував Андрію Оприску за мужність та запропонував зайти до мерії Львова на каву.

Нагадаємо, що міністр пояснив, чому формула обміну утримуваними особами "всіх на всіх" не є життєздатною

Як повідомляв портал Знай.ua, Андрій Богдан пояснив, чому команді Зеленського вдалося здійснити довгоочікуваний обмін полоненими

Також Знай.ua писав про те, що вирвані з путінських катівень в'язні Кремля отримали нові документи