18 вересня у Львові відбувся брифінг, присвячений питанню аварійного стану костелу кармелітів босих, який знаходиться на території Львівського автобусного заводу.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко під час брифінгу повідомив, що Львівська міська рада має в планах орендувати у власника автобусного заводу костел і монастир кармелітів босих для старту протиаварійних робіт над пам'ятками.

Як повідомив Андрій Москаленко, пожежа, яка нещодавно виникла у костелі, знищила частину даху храму і тепер він перебуває в аварійному стані. "Цей завод перебуває у приватній власності. У 2018 році об’єкт визнали пам’яткою місцевого значення. З цього моменту не було підписано жодного охоронного договору власником комплексу будівель. В результаті чи то загорання, чи то підпалу пам’ятка зараз є в надзвичайно поганому стані, і руйнування може відбуватися далі. Небезпека є в тому, що цей об’єкт може не вистояти зиму",- повідомив заступник Андрія Садового.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Очільник міста вже надіслав відповідного листа на ім'я власника заводу.

У реставрації пам'ятки також візьме участь римо-католицька церква, від якої також надійшло відповідне звернення.

Після того, як місто узгодить із власником костелу умови оренди приміщень, представники мерії зможуть провести аудит приміщень і визначитися з кошторисом для відновлення пам’ятки. Яким чином колишній костел буде використовуватись після реставрації, місто вирішить спільно з церквою.

Нагадаємо, що проект Ukraїner презентував неймовірне відео з висоти пташиного польоту

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові підготували петицію про оновлення Площі Ринок

Також Знай.ua писав про те, що пенсіонерка зі Львова купила віллу за 5,7 мільйонів