Львівська прокуратура відзвітувала щодо резонансних справ області, серед яких і справа про відчуження та приватизацію ВАТ "ЛАЗ".

Щодо цієї справи у прокуратурі повідомили: "У результаті корпоратизації державного підприємства "Львівський автобусний завод", на підставі наказу Міністерства машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії України №1122а від 8 серпня 1994 року було створено ВАТ "Львівський автобусний завод". Подальшу приватизацію підприємства проводив центральний апарат Фонду державного майна України".

Також співробітники прокуратуриЛьвівщини доповнили: "14 червня 2006 року стосовно ВАТ «Львівський автобусний завод» порушено провадження у справі №6/95-8/165 про банкрутство за заявою Української державної інноваційної компанії. У розгляд справи вступила прокуратура Львівської області.
Постановою господарського суду Львівської області від 21 лютого 2012 року ВАТ «Пасавтопром», яке є правонаступником ВАТ "Львівський автобусний завод", визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру".

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Прокуратура області оскаржувала цю постанову через не включення вимог СДПІ в розмірі 112 мільйонів гривень. Як наслідок,- включили лише на суму 28 мільйонів гривень, однак, залишили без змін судами апеляційної та касаційної інстанції. "Окрім цього, за результатами розгляду звернення народного депутата України від 26 квітня 2019 року, СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за фактом незаконного розпорядження бюджетними коштами керівництвом КП «АТП-1» на користь приватних структур, незаконної реєстрації права власності на будівлю адміністративно-побутового корпусу колишнього Львівського автобусного заводу, що за адресою: Львів, вулиці Стрийська, 45, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває",- наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, що автобусів ЛАЗ моделі 695Е нині збереглося дуже мало. І один із них нещодавно відшукали в Прибалтиці, де сьогодні і досі багато радянських авто.

Як повідомляв портал Знай.ua, через ДТП на Львівщині помер водій легковика

Також Знай.ua писав про те, що днями у Львові постраждало майно працівника Львівської міської адміністрації.