Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Вчора ввечері, 2 вересня, близько 20:00 сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув володар гран-прі фестивалю «Червона рута» 1989 року легендарний український кобзар Василь Жданкін. Пригода сталася у Кременці Тернопільської області біля краєзнавчого музею.

Останнім часом співак часто їздив на скутері. Коли він повертався ввечері додому, на нього налетіла автівка. 61-річний Василь Жданкін не доїхав додому декількасот метрів.

Журналіст Михайло Маслій на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував: "В останні роки співак облюбував їзду на скутері, його часто можна було побачити в місті чи дорогою на дачу, якою так пишався, адже природа там була нерукотворної краси. 2 вересня 2019 року, приблизно біля 20 години вечора, він, як виявилося, востаннє повертався на ньому до рідної хати, машина збила його на смерть за якихось кількасот метрів від домівки, аварія трапилася біля краєзнавчого музею".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Довідка

Василь Жданкін – український бард, кобзар, бандурист. Володар «Гран-прі» першого фестивалю «Червона Рута»(1989) у місті Чернівцях, на якому під час заключного концерту вперше публічно заспівав «Ще не вмерла Україна». Лауреат фестивалю «Оберіг» (1990, Луцьк).Навчався в Українській сільськогосподарській академії (Київ), Львівській консерваторії. Закінчив диригентський факультет Рівненського інституту культури(1987), де створив квартет «Птах». Працював у Рівненській обласній філармонії, 1988–1990 роках – в театрі-студії «Не журись!» у Львові. Співав у Волинському народному хорі, Почаївській лаврі, Тернопільській обласній філармонії.

Нагадаємо, що через аварію на Львівщині постраждала жінка і однорічна дитина

Як повідомляв портал Знай.ua, у Вінниці трапилось трагічне ДТП, в районі зупинки «Залізничний вокзал» маршрутне таксі збило 10-річну дівчинку.

Також Знай.ua писав про те, що через ДТП на Львівщині загинула 39-річна жінка