Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Останні два дні Дрогобич в жалобі за загиблими під час обвалу будинку на вулиці Грушевського 101. Сьогодні, 30 серпня, місто прощається з ними.

Сьогодні відбудеться похорон 6 загиблих у Дрогобицькій трагедії.

В останню путь проведуть 64-річну Валентину Джуринську і її двох онуків – 5-річного Давида і 21-річну Анну, 79-річну Катерину Горняк, 80-річну Євгенію Нищук і 42-річного Валерія Пилипціва, дружина якого травмована перебуває у шпиталі. 57-річного Степана Мисіва поховали 29 серпня. Із 44-річною Ольгою Баран рідні і дрогобичани прощатимуться на днях.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Всі загиблі померли у момент обвалу, про це повідомляють судмедексперти.

У мерії міста до цих пір не можуть назвати точну причину трагедії. За попередніми даними було три версії: вибух побутового газу, перепланування одного з помешкань та підмивання водою фундаменту будинку.

Один з постраждалих, Іван Баран, дружина якого загинула під завалами, розповів:"Останні 15 років, а ще й до того, писалося про те, що вода підтоплювала будинок. І колективна скарга була від усього будинку. Оригінал має бути у нас, якщо знайду…Моя жінка загинула, вона постійно тим займалася як голова будинку, постійно ходила у ЖЕК. Тепер я без жінки, без нічого, без хати. Ця трагедія – це наслідок безвідповідальності".

Люди перебувають у шоковому стані, їм нема де жити, жодних умов для нормального перебування. Постраждалим надали тимчасовий притулок у гуртожитку, але багато людей відмовилось через стан кімнат та відсутність мінімального комфорту.

Віра Білокур: "У мене у квартирі сильних тріщин немає, є на 4-му поверсі. Труби в жахливому стані у будинку. Ми не раз звертались у ЖЕК, вони зверху замазали – і все. Мені 39 років, нас у квартирі проживало 6 осіб – я, мій чоловік, двоє наших дітей 3 і 6 років і двоє батьків. Ночували у родичів, але не можемо бути їм на голові. Нас багато. Дали місце у гуртожитку таке, що там не можна перебувати", – говорить Тетяна Мицан. Нам сказали, що ми тут тимчасово, до неділі. Тут не можна жити в таких умовах. А у нас така квартира була, стільки праці вклали, донедавна робили ремонт. Жити в таких умовах не раджу нікому. Ми 4 роки тому купили квартиру, все там зробили, економили і важко працювали, щоб жити у нормальних умовах. Нам все обійшлось у 30 тисяч доларів. А тепер у свої 50 років так по чужих хатах ходити…"

Дрогобичани організували харчову допомогу потерпілим у місцевій школі, тож гострої потреби в їжі на даний час нема.

Нагадаємо, що у поліції Дрогобича відкрили кримінальні провадження

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дрогобичі з-під руїн витягли кота

Також Знай.ua писав про те, що через обвал будинку в Дрогобичі загинуло 8 людей