Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Сьогодні пройшла апаратна нарада під головуванням голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, на якій обговорювалося виконання заходів державного контролю в частині дотримання природоохоронного законодавства в лісовому секторі Львівщини.

Анатолій Дейнека, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, повідомив про достойне виконання охорони лісів області. Він розповів, що за останні півроку до райвідділу поліції було напрвлено 71 справу, також 4 передано до прокуратури і 2 на розгляд в судові інстанції.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Олександр Русецький, перший заступник прокурора Львівської області, у свою чергу, відзвітував, що по кожній поданій справі відкрито кримінальні провадження.

Маркіян Мальський заслухав обидва звіти та залишився невдоволений зробленою роботою. Він дав відповідні розпорядження щодо оптимізації охорони лісових господарств Львівщини.

Очільник Львівської ОДА дав певні розпорядження, серед яких: розробити карти лісів із нанесенням на ній територій, де проводяться рубки основного користування, санітарні та заплановані рубки. Таку карту мають розробити до кінця року.

Також Мальський виставив вимогу провести аудит фінансово-економічної діяльності постійних лісокористувачів та обговорення за участю членів громадської ради, активістів, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів щодо стану охорони лісів від незаконних рубок і порушень в межах законних рубок.

Окрім цього, було доручено розробити пропозиції щодо внесення змін в законодавство по удосконаленню механізму виявлення порушень у лісовому господарстві та збільшення відповідальності за виявлення порушення у лісовому секторі та розгляд питання щодо можливого ліцензування діяльності пилорам.

Також у зустрічі брали участь начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, який розповів про шкоду від самовільних рубок, та заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Андрій Ткачик.

Нагадаємо, що у Львові призначили нового заступника голови Львівської ОДА

Як повідомляв портал Знай.ua, Львівська область заборгувала 300 млн гривень працівникам державних установ

Також Знай.ua писав про те, що у Львові відбулась важлива зустріч представників України та США