Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як повідомив керівник департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків, працівникам установ, що працюють на держутриманні, бракує коштів на виплату заробітних плат. Дефіцит на оплату праці по області наразі складає 285 мільйонів гривень.

14 серпня відбулась нарада під керівництвом очільника області Маркіяна Мальського, де обговорювались шляхи оптимізації даної проблеми.

Фінансисти відзвітували, що найбільша заборгованість очікується у містах Дрогобичі та Самборі, Турківського та Старосамбірського районів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відповідальність за вирішення питання про нестачу коштів на виплати зарплат поклали на плечі посадових осіб міст, районів та об’єднаних територіальних громад. Їх попередили про зобов'язаність дотримуватися законодавства і своєчасно та в повному обсязі виплатити заробітні плати працівникам підвідомчих установ.

Ще однією задачею для очільників громад поставлено напрацювання механізмів, які б дозволили оптимізувати мережу бюджетних установ, насамперед у медичній та освітній галузі. Це необхідно для збалансування місцевих бюджетів та вдосконалення їх структури.

За результатами наради, ухвалили рішення звернутися до центральних органів влади про вдосконалення механізмів визначення та розподілу фінансового ресурсу між місцевими бюджетами з метою подальшого недопущення складної фінансової ситуації.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський отримав листа від донецьких шахтарів, які бойкотують.

Як повідомляв портал Знай.ua, чиновники стверджують, що наступний рік буде фінансово стабільним

Також Знай.ua писав про те, що українські гірники в Донецькій області вийшли на масові акції протесту через заборгованість по зарплаті.