Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.znaj.znaj&hl=ru) або IOS (https://apps.apple.com/ua/app/znaj-ua/id1473938906?l=ru) і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Останнім часом у Львівській області збільшилася кількість постраждалих внаслідок укусів отруйних змій.

7 серпня близько 17 години до реанімаційного відділення Сколівської центральної районної лікарні з укусом отруйної госпіталізована дитина - дівчина 15 років.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Область ураження - нижня третина правої гомілки. Стан потерпілої лікарі оцінили як середньої важкості.

Дівчина 2004 року народження, мешкає у селі Шкло Явірського району.

Про подробиці інцеденту невідомо.

Укус гадюки надзвичайно рідко призводить до смерті. Водночас якщо вас укусила змія, варто одразу звернутись по медичну допомогу, адже укус може мати важкі прояви та серйозні наслідки. Особливо небезпечними вони є для дітей, людей похилого віку та людей зі зниженим імунітетом.
Отрута гадюки справляє на людський організм гемолітичну дію (викликає руйнування червоних кров’яних тілець). Після укусу на враженому місці спостерігається болючий набряк із множинними дрібними крововиливами — геморагіями. Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини: з’являється загальна слабкість, тиск сильно знижується, виникає головний біль, задишка, запаморочення, набряк тканин та запалення лімфатичних вузлів.
У разі укусу намагайтесь якнайшвидше потрапити до лікаря, щоб отримати необхідну допомогу. Якщо транспортування до лікарні вимагає певного часу, постраждалому потрібна домедична допомога:
1. Зберігайте спокій і стежте, щоб постраждалий менше рухався.
2. Звільніть уражену частину тіла від одягу, взуття, прикрас тощо і покладіть уражену кінцівку на підвищення.
3. На місце укусу накладіть стерильну пов’язку з антисептиком.
4. Дайте постраждалому 1—2 таблетки ліків від алергії і багато води: при укусі змії важливо багато пити!
5. Якщо є можливість, прикладіть до рани лід, обгорнутий у тканину.

Нагадаємо, на Львівщині 32-жінка стала жертвою небезпечної змії.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на Львівщині жінка потрапила на лікарняне ліжко, через укус змії.

Також портал "Знай.uа" писав, що вдень 27 липня житель Тарасівки Олешковского району Херсонщини під час робіт на власному городі отримав укус каракурта.