Часник часто додають у різні страви, адже він дарує їм особливий смак та аромат. Як виявилося, його ще потрібно правильно використовувати, щоб він приніс не тільки гастрономічне задоволення, а й користь.

Лікарі підказали правильний спосіб використання часнику і нагадали, що лише в одному зубчику міститься ударна доза корисних амінокислот, вітамінів та інших корисних речовин.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

А ось аліцин - органічна сполука, яка утворюється при механічному руйнуванні клітин часнику, має протизапальну та антибактеріальну дію. Саме завдяки йому часник захищає організм від вірусів.

Щоб отримати максимальний ефект від часнику, слід розчавити його і почекати 10 хвилин. У протилежному випадку, якщо з'їсти його одразу, такої користі не отримати. Також часник не рекомендується сильно нагрівати, тим більше в мікрохвильовій печі, тому що при такій обробці руйнується 99% аліцину, а часник втрачає свої протиракові функції.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ще не варто класти цілі, не розчавлені зубчики часнику в рагу, плов чи інші страви, найкраще роздавити та нашаткувати. Крім того, лікарі вкрай не радять змішувати часник з оцтом чи будь-якою іншою кислотою.

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, як краще їсти сало, щоб відчути всю його користь: навіть не допускайте "м'ясо"

Як повідомляв Знай.ua, як забезпечити здорову і щасливу пенсію, через роки важкої праці: лікар поділився ідеальним "рецептом"

Також портал Знай.ua писав, як людина може провалити співбесіду через просту чашку з кавою: в одній із компаній розкрили секрет