В Україні продовжують стрімко зростати ціни на продукти. Цього разу громадяни помітили небувале подорожчання сиру та ковбаси.

Дані надані порталом Мінфін.

У великих супермаркетах щодня з початку осені почали зростати ціни на ці продукти, які мають попит у магазинах.

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Наприклад, сир від торгової марки Звени Гора голландський 45% зріс з 351,34 гривень до 357,93 гривень за один кілограм. А ось подорожчання торгової марки Комо виявилося суттєвішим - з 299,62 гривень за кілограм до 314 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на сир, фото: Мінфін
Ціни на сир, фото: Мінфін

Незначно дорожчою стала продукція фірми Алан, і зокрема про копчену ковбасу. У вересні було помічено зростання на чотири гривні, і наразі середня вартість продукту в українських супермаркетах становить 547,25 гривень за кілограм.

Ціни на ковбасу, фото: Мінфін
Ціни на ковбасу, фото: Мінфін

Кілограм вареної ковбаси марки Алан навпаки став дешевшим відразу за п'ять гривень - 240 гривень та 72 копійки. Сподіваємося, що ця тенденція продовжиться найближчим часом і вартість даного продукту стабілізується, не кажучи вже про вихід на довоєнний рівень.

Раніше експерти пророкували, що дефіциту жодних продуктів наступного року бути не повинно, проте ціни піднімуться ще сильніше. Пов'язано це безпосередньо з повномасштабною війною, яку розпочала 24 лютого Російська федерація. Тепер нам знадобляться роки, щоб повернути все на колишній рівень, проте існують надії на те, що весь цей кошмар незабаром закінчиться.

Магазин з ковбасою, фото: скріншот з відео
Магазин з ковбасою, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що росіяни назвали свій головний страх і це навіть не війна: трясуться над кожною пляшкою

Раніше повідомлялося, що Оксана Забужко емоційно заявила про зниклого безвісти дитячого письменника з Ізюма Володимира Вакуленка.

Також українців попередили про спрощення оформлення пенсій та допомоги: кого торкнуться зміни