Українці показали, як реально ситуація з цінами на продукти під час війни. Так, на прикладі продуктового ринку "Шувар" у Львові стало відомо, які ціни зараз на популярні овочі та фрукти. Відео опублікували на youtube-каналі Yarik Mazur Агроном.

Ціни на картоплю станом на 1 вересня 2022 року на ринку становлять від 6 до 6,5 гривні, залежно від сорту. Зазначається, що вартість почала знижуватися, адже напередодні овочі пропонувалися по 7-8 гривень. Втім, купити картоплю можна і дешевше за 6 гривень за кіло, якщо брати оптом.

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Моркву продають по 18 гривень за кілограм, цибулю – по 33 та 23 гривні залежно від сорту, а часник по 120 гривень за кіло. Білокачанну капусту пропонують по 9 гривень за кіло, а червонокачанна – по 20 гривень за кіло. Помідори та огірки можна придбати по 25 та 10 гривень за кіло відповідно.

Ціни на овочі, скріншот з відео
Ціни на овочі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що стосується фруктів, то ціни помітно відрізняються. Так, яблука можна купити як по 8 гривень, так і 15 гривень за кілограм. Полуниця коштує 85 гривень, персики – 55 гривень, а виноград – від 65 до 75 гривень, залежно від сорту. Кавуни пропонуються від 22 до 25 гривень за кіло, а дині – 50 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гречка наближається до нової психологічної позначки, а борошно тішить українців: що з цінами на бакалію у вересні.

Також наш портал інформував, що в Україні суттєво подорожчав ще один овоч, і зниження ціни не передбачається: що стало першопричиною.

Крім того, ми писали, в українських магазинах змінилися ціни на огірки: скільки доведеться викласти за кілограм овочів.