Внаслідок бойових дій на Донеччині у квітні змушене було зупинити свою роботу держпідприємство "Артемсоль", яке забезпечувало 100% потреби країни в солі і було найбільшим у Європі підприємством із солевидобутку. Через що виник неабиякий ажіотаж довкола цього продукту.

В Україні заговорили про можливий дефіцит солі у майбутньому, проте вирішення цієї проблеми знайшли! Адже на Закарпатті планують видобувати 150 тисяч тонн солі на місяць. А перші постачання розпочнуться вже за пів року. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

"Нарешті можемо повідомити, що на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ "Катіон Інвест". Мова про кейс, котрий дозволить розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі. Віктор Микита

Видобуток солі на Закарпатті, фото: Віктор Микита / Фейсбук
Видобуток солі на Закарпатті, фото: Віктор Микита / Фейсбук

Як повідомив Віктор Микита, після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів. Глава Закарпатської ОДА впевнений, що нове підприємство з видобутку зможе забезпечити потреби українців у солі на 100%.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

За його словами наразі вже приступили до інженерних робіт з будівництва під'їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Також закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

Зазначається, що спочатку видобуватимуть технічну сіль, яку використовують для посипання доріг узимку. А після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл