На Львівщині медики готуються оголосити голодування, адже їм уже протягом декількох місяців не виплачують заробітну плату, попри скажене навантаження через пандемію.

Про це повідомляє "Типовий Львів".

Лікарі в Соснівці готові оголосити голодування - за їх словами, пішли на цей відчайдушний крок не одразу. Декілька разів зверталися до начальства з проханням щодо виплат, але їх постійно годують обіцянками, а грошей не виплатили й досі.

"Ми не отримуємо заробітної плати, хоча всі сумлінно виходимо на роботу й надаємо кваліфіковану медичну допомогу пацієнтам нашої установи. Більшість працівниць лікарні – дружини шахтарів, яким теж не виплачують заробітної плати. Ми не маємо елементарної можливості захистити себе і свої сім’ї, включаючи дітей. Не можемо придбати засоби індивідуального захисту, які зараз є першою необхідністю, продукти та ліки для родин і навіть оплатити проїзд до роботи", – розповідають обурені медики

Варто додати, що така ситуація є кричущою насамперед у масштабі держави, яка обіцяла медикам додаткові виплати через напружений графік роботи з коронавірусними хворими. А по факту навіть мінімальні зарплати виплатити не в змозі - людям, які цілодобово у нелюдських умовах рятують хворих українців.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, українка потрапила в реанімацію з коронавірусом і зізналася, що не робила щеплення і купила сертифікат, аби не вакцинуватися.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Додаток і портал " Дія " зупиняють: українцям радять не забути про сертифікат

Також Знай.uа писав: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" по Києву.