Сумна подія об'єднала містян у "червоному" Львові - сьогодні, 5 листопада, на Личаківському цвинтарі відбудеться похорон відомого на Галичині громадського діяча та ветерана АТО Юрія Досяка, який помер унаслідок тяжкої форми пневмонії.

Про це повідомляє видання Пряма мова Львова.

У матеріалі йдеться, що до лікарні Юрій потрапив з досить поширеним зараз страшним діагнозом “обширна двостороння пневмонія”. Хвороба невпинно прогресувала, організм не міг впоратися самотужки, тому пацієнта довелося вводити у стан медичної коми. Юрій тиждень боровся із смертю, але вона не відступала. Потім хворого перевели до реанімації і він був підключений до апарату ШВЛ.

Щодня на ліки потрібно було витрачати 5-6 тис. грн - це непосильна для родини ветерана сума, тому днями товариші Юрія оголосили збір коштів. Утім, 5 листопада стало відомо, що 37-річний Юрій Досяк помер на лікарняному ліжку. У нього раптово зупинилося серце.

“Як же так, Юрко! Пережив Іловайськ, пройшов полон”, – пишуть у соцмережах друзі, побратими та знайомі Юрія, яким важко повірити, що після таких випробувань на війні його зламала хвороба.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Львів’янин Юрій Досяк був на Майдані. Коли почалася російсько-українська війна, чоловік пішов добровольцем у батальйон “Донбас”. Разом із побратимами вийшов з Іловайська. Потім потрапив у полон, де провів 119 днів під наглядом бойовиків “ДНР”. Додому повернувся у березні 2015 року та вирішив створити фермерське господарство, аби на його основі облаштувати реабілітаційний центр для бійців.

Нагадаємо, під Києвом помер легендарний ветеран УПА: пройшов крізь сталінське пекло заради України

Як повідомляв "Знай.ua", військовий медик з позивним "Глюкоза" прийшла на фронт о 19, щоб рятувати поранених: "У наших руках життя побратимів"

Знай.ua писав, хлопець сам попросився в армію, щоб здійснити мрію: став моряком заради Батьківщини і тата