Стало відомо про те, що помер Герой України - підполковник Олександр Петраковський. За його життя лікарі боролися не менше семи років, але, хвороба виявилася сильнішою.

Про цю сумну звістку повідомив Павло Ткачук - начальник Alma mater бійця, Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Чоловік написав пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраковський", – написав він.

Він також згадав, як в липні 2014 року, 7 років тому група розвідки під командуванням Олександра Петраковського виявила засідку поруч з містом Щастя, і вступила в бій, тим самим забезпечивши прохід колони української техніки і сил батальйону Айдар в аеропорт міста Луганськ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

В даному бою чоловік отримав важке поранення в голову, однак, незважаючи на це продовжив командування групою, і допомагав виносити поранених в безпечне місце.

Указ президента, фото: документ
Указ президента, фото: документ

Після цього, тодішній президент України Петро Порошенко нагородив його званням Герой України.

Павло Ткачук далі зазначив, що після бою його товариш Олександр Петраковський перешив кому, не менше десятка операція, а також дуже довгу і дорогу реабілітацію. Протягом семи років лікарі боролися за життя Героя України, однак, він помер.

Пост про смерть військового, фото: скріншот
Пост про смерть військового, фото: скріншот

Сталося це в неділю, 29 серпня. Чоловікові було всього 33 роки, а на момент отримання травми і зовсім 26.

Нагадаємо, Незламний офіцер пол століття віддано служить Батьківщині: "молодь називає мене батьком". Олександр Катюха майже пів століття віддано служить Батьківщині

Як повідомляв портал Знай.ua, відважний воїн віддав життя за Україну, побратими не стримують сліз: "Богдан був справжнім офіцером". Побратими та рідні попрощалися з полеглим воїном

Також Знай.ua писав, на Донбасі воїн ЗСУ помер після обстрілу: путінські окупанти не соромляться порушувати з самого ранку.