6 серпня - день святих Гліба і Бориса. Вони були синами князя Володимира, а загинули від руки свого брата Святополка. Брати-князі стали першими святими, яких прославила Церква.

Після смерті батька Святополк задумав вбити всіх родичів чоловіків, щоб заволодіти всією Руссю.

Глібу і Борису моляться при будь-якій ворожнечі, в сварках, особливо коли неможливо протистояти старшому. Також святі допомагають і в зціленні.

Традиції 6 серпня

У цей день, люди намагаються утриматися від робіт з прибирання хліба, тому що завжди на вулиці гроза, яка дуже небезпечна не тільки для врожаю, але і для людини. Тому, віруючі звертаються до святих і просять допомоги і захисту.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

святі брати Борис і Гліб, скріншот
святі брати Борис і Гліб, скріншот

6 серпня, господині займаються збором ягід і заготівлею їх на зиму. Так, з малини, смородини і черемхи готують варення, компоти і сушать в сушарці.

Також в цей день, відзначають початок збору і заготівлі грибів.

А любителі лазні, заготовляють на свято Бориса і Гліба, віники з березових гілок.

Народні прикмети в цей день

Погода в цей день віщує погодні умови на кінець серпня.

Чайки почали 6 серпня сідати на воду, чекайте зливи.

Роса до полудня - варто чекати грозу.

святі брати Борис і Гліб, скріншот
святі брати Борис і Гліб, скріншот

Молитва перша

Священні страстотерпці Борис і Гліб, вірою чистою і любов’ю до Господа служителі! Зверніть свій погляд на нас, тих, хто молиться про захист від воєн, смертей, чвар. До молитов вдаємося, щоб ви, великі небесні князі наші, посприяли людям в перемозі над злом і ненавистю. Амінь.

Молитва друга

Святі брати Борис і Гліб! Та не відверніться і захистіть своїм заступництвом перед Отцем нашим серця у святій вірі. Захистіть від всякого приводу невіри і скверни, від зневіри і смутку, озлобленості і ненависті. Приборкаєте чвари і злобу від близьких і чужих. Благаю вас, боголюбиві мученики, попросіть у Господа всім нам прощення гріхів, однодумності і любові. Захищайте своєю силою країну нашу і всіх, хто шанує світлу пам’ять вашу, на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, раніше Митрополит Онуфрій розповів, чому важливо звертатися до Богородиці у важкі хвилини

Як повідомляє портал «Знай.иа» День Почаївської ікони Божої Матері 5 серпня: цілюща молитва, яка врятує від усіх недуг і подарує спокій і умиротворення

Також «Знай.иа " писав, що Молитва щоб уникнути скорботи і душевних мук: смуток більше не потривожить вас