Наші читачі вже знають, що КСУ визнав конституційним "Закон Про забезпечення функціонування української мови як державної". Вже не перший рік людей лякають штрафами. І на думку інтелігенції, необхідно все детально роз'яснити, як воно буде далі.

У своєму подкасті дану тему підняла журналістка Тетяна Трощинська. На думку спеціалістки, необхідно чітко визначитися з поняттям "державної мови".

Про це стало відомо завдяки новій публікації журналістки Тетяни Трощинської у мережі Facebook.

мовний закон
мовний закон

"Я дитина темних для україномовної родини киян 70-х років, і всі мої мовні травми тут вже описані і переописані. Про це не будемо зараз. Буде про інше. Я безмежно поважаю людей, які зробили політичний вибір на користь української у дорослому віці, і вчать, говорять, практикуються, помиляються, але зробили цей вибір.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Я знаю, що таке, коли українська мова не звучить на вулиці, вдома, через її вживання принижують, але в школі ти пишеш лицемірні твори про "милозвучну" і "солов'їну". Тому я проти того, щоб напихати голови нинішнім дітям цими епітетами всерйоз: це архаїзує українську мову, робить її непридатною для життя, побуту та кохання...

...Найпростіше - комунікувати через дискурс державної мови, яка всім зрозуміла і всіх об'єднує. Питання тільки в тому, як ще можна це комунікувати.", - пише Тетяна.

Публікація Тетяни Трощинської, скріншот: Facebook
Публікація Тетяни Трощинської, скріншот: Facebook

Публікація Тетяни Трощинської, скріншот: Facebook
Публікація Тетяни Трощинської, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, від 3400 до 6800 гривень штрафу: в Україні набув чинності закон про мову, як каратимуть порушників.

Як повідомляв Знай.uа, трибуну парламенту оточили десятки нардепів: вимагають відкликати "рашн-зміни" в мовному законі.

Знай.uа писав, у Львові стався мовний скандал, допоможе хіба що Лариса Ніцой: "Не потрібно ані знати, ані вчити українську".