Львівська кулінарна блогерка Маріанна Душар, більше відома як Пані Стефа часто ділиться цікавими рецептами з українцями. Цього разу вона запропонувала приготувати смачну та ароматну часникову зупу.
Для цієї страви необхідно запекти часник. Для цього в часникових голівок відрізаємо денця на кілька мм. складаємо денцями догори. Все це щедро скроплюємо олією, посипаємо улюбленими травами, закриваємо форму фольгою і десь на годину при 160 *С. Коли часник стане м'яким, то ще 10 хв печемо без фольги. Охолоджуємо і вилущуємо з голівок.

Часникова зупа, фото: Пані Стефа
Часникова зупа, фото: Пані Стефа

Часникова зупа:

Печений часник – 100 г
Будь-який розсіл, на курці, на воловині чи на городині. Головне – зняти увесь жир, якщо він є – 1,5-2 л
Вершки 15% – 200 мл
2 ст. л праженої муки
Сіль, кмин, чорний перець

Спосіб приготування:

Для початку необхідно часник, вершки і муку збити блендером до однорідності. Розсіл довести до кипіння, влити часникову бовтанку і постійно помішуючи ще раз довести до кипіння. Доправте на смак сіллю та приправами.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Часникова зупа, фото: Пані Стефа
Часникова зупа, фото: Пані Стефа

Якщо на смак вам бракує кислинки – додайте 1-2 ст.л сметани. Якщо хочеться трошки більше “часниковості” – вичавіть зубчик свіжого часнику. Смачного!

Нагадаємо, десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом: вам захочеться готувати його чи не щодня

Як повідомляв Знай.uа, пісний плов, який не зашкодить фігурі: швидкий рецепт ситного блюда

Знай.uа писав, курячі чупа-чупси як заміна шашлику: простий рецепт для пікніка. Якщо звичайний шашлик вже набрид, але хочеться покуштувати з друзями смачне м'ясне блюдо з багаття