Львівські лікарі під час відпочинку у сонячному Єгипті врятували колегу, який пробув під водою п'ять хвилин.
Про це повідомили на сайті Західного регіонального управління Держприкордонслужби України – Західний кордон.
Так, стало відомо, що на відпочинок у Єгипет вирушили координатор відділення клініки хірургії військово-медичного клінічного центру (ВМКЦ) Держприкордонслужби України Ігор Манкевич з дружиною і двоє його колег-медиків: Максим працює разом з Ігорем у відділенні, і Віталій – лікар-уролог Львівської обласної клінічної лікарні.

Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube
Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube

Під час пірнання друзі помітили, що їхній третій товариш довго не виринає. Вони пірнули ще раз і помітили, що нога друга була обвита тросом і вивільнити її було непросто.

"Одразу про лихе не подумав, але пірнувши побачив, що його нога була обвита тросом, який з’єднує буй на поверхні води з металевим гаком, що кріпиться до дна", – розповів Ігор.

Ігор та Віталій намагалися вивільнити ногу Максима, їм допомагали і відпочиваючі, але звільнити чоловіка з підводного полону не вдавалося. Згодом принесли кухонний ніж, яким нарешті вдалося перерізали трос. До цього часу Максим був під водою приблизно п’ять хвилин.

Коли Максима вивільнили, то у нього були всі ознаки утоплення. Упродовж 15 хвилин друзі-медики проводили непрямий масаж серця і штучну вентиляцію легень. І нарешті у Максима "пробився" пульс і з’явилося слабке дихання. Персонал готелю приніс кисневий балон з маскою і коли чоловіка з пірса перенесли на берег, там вже була "швидка".

Зараз чоловік почувається добре, його від’єднали від апарата ШВЛ, але він нічого не пам’ятав, що з ним сталося. Про підводну пригоду друзі розповіли йому тільки через два дні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що у Львові лікар стала хрещеною мамою для хлопчика, якого залишили у "вікні життя": "Це досить несподівано"

Як повідомляв портал "Знай.uа", українським чоловікам дозволили "сидіти в декреті" цілих три роки: озвучені деталі нового закону

Також, "Знай.uа" писав, що на Львівщині директор зацькувала учениць через "целюліт": як захистити дитину від учительського булінгу