У 2018 році подружжя Влад і Лєна Горбачови переїхали з Києва в Мукачево. Тут вони хотіли знайти більш спокійне та розмірене життя без метушні великого міста.
Вже через рік пара перебралася в будинок на горі в селі Річка Івано-Франківської області. Вони відремонтували будинок та облаштовують комунікації для комфорту. На життя подружжя заробляє творчістю, Влад виготовляє посуд і декор із дерева, Лєна створювала іграшки ручної роботи, сумки, вишивки, а зараз займається ремонтом у будинку, аби згодом відкрити його для гостей, передає "the-village".

Фото: the-village
Фото: the-village

Пара зізнається, що наважилися переїхати з міста в село, адже життя у столиці їх виснажило. Тож вони зрозуміли, що у Києві їх більше нічого не тримає й вирішили переїхати.

"Основна причина переїзду – пошук більш збалансованого життя. Коли живеш у великому місті, тебе постійно виснажує швидкий темп, дорога до роботи й назад, велика кількість спілкування. Ми так собі подумали, що життя ближче до природи з меншою кількістю людей навколо допоможуть нам сповільнитися. Але це не зовсім так", - розповів Влад.

Фото: the-village
Фото: the-village

Пара придбала будинок за 15 тисяч доларів. Його стан був добрим, але у ньому не було води. Тож перший час потрібно було у відрах носити воду із джерела, що в 150 метрах від будинку. Вже з першою ночі у будинку в горах пара зрозуміла, що їхнє життя кардинально змінилося.

"Хочеться прийняти душ – а немає де. Туалет – дерев’яна будка з відром на вулиці. У будинку срач, усе липке. Йшли затяжні дощі, а на вулиці всюди було болото. За водою треба було йти до джерела. До речі, воду в хату ми провели тільки два місяці тому самотужки", - згадує Лєна.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Фото: the-village
Фото: the-village

Згодом з'ясувалося, що у їхній частині села іноді неякісне електропостачання. Буває, вмикаєш електрочайник, а в сусідів гасне світло. Нічого з потужних приладів просто так увімкнути неможливо, але із зарядками для ноутбуків і телефонів проблем немає. Зрештою пара придбала стабілізатор, щоб слідкувати за напругою.

На перший погляд, життя у селі може здатися красивим та романтичним, проте це далеко не так. Навіть буденна справа придбати продукти займає час, адже найближчий магазин розташований за три кілометри від їхнього дому. Там можна купити всі основні продукти, окрім свіжих овочів, адже їх в основному люди вирощують тут самі.

Фото: the-village
Фото: the-village

"Усі нас лякали зимою в селі, казали, що це складно, треба топити піч, холодно буде, але вийшло простіше. Хоча зима в нашій місцевості холодна, цього року вона була лагідна. І дрова заготували, і все було непогано", - каже Влад.

Фото: the-village
Фото: the-village

На зиму пара запаслася крупами, консервами, спеціями та закрутками, тож узимку за продуктами вони їздили не часто. Тож пара дуже швидко призвичаїлася до сільського життя і вже отримує від цього задоволення. Зараз пара мріє відкрити дім для відвідувачів. Вони планують не тільки задавати частину будинку гостям, а й розповідати про гуцулів та проводити майстер-класи.

Фото: the-village
Фото: the-village

"Спочатку ми хотіли просто здавати частину будинку гостям, а згодом розширили ідею. Я можу давати майстер-класи з роботи з деревом і знайомити людей з іншими ремісниками з нашого села, розповідати про гуцулів, їхню творчість і справжнє життя. Ми прагнемо зберегти автентичність цього місця", - підсумував Влад.

Фото: the-village
Фото: the-village

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні"