Українка Валентина Семеняк‎ розповіла, що ніколи не бачила свого рідного дідуся Савку. Він помер під час Голодомору коли йому було всього 33 роки. Проте він залишив для своїх нащадків те, що навіть через роки нагадує про нього.
Про це повідомляє Ukrainian People Magazine у фейсбук.

" Я розпитувала бабусю, а який він був? "І очі були голубі, як у неба блакить. Волосся - пшениць золоте колосся, а серце - як сонце..." Одного разу мені наснився сон: "Дід Савка за руку мене водив: Волосся - пшениць золоте колосся, а очі - як неба блакить, а серце у нього - як сонце, що кожного ранку зазирає до нас у віконце. І пахнув він медом, грушками і яблуками, і молоком, і житнім зерном, а ще полем і трактором, небом і зорями...", - каже жінка.

Фото Валентини Семеняк‎
Фото Валентини Семеняк‎

Жінка ніколи не бачила свого дідуся, навіть жодного фото не збереглося, адже німці спалили їхню домівку з усіма речами. Проте її дідусь залишив для неї незвичайний подарунок. Ще на початку минулого століття він посадив саджанець дуба.

"Це вже йому понад 100 років! Коли я торкаюсь до його стовбура, то уявляю, що обіймаю свого дідуся..", - каже вона.

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні"