Мешканці села Піски під Львовом щоночі бояться засинати – їхні будинки будь-якої миті можуть піти під землю. Про це розповіли у сюжеті ТСН.

Як зазначається, поблизу селища земля у прямому сенсі слова втекла з під ніг – впритул до житлових будинків розверзлося провалля на десятки метрів вглиб та з діаметром у понад 30 метрів.

Крайній будинок опинився просто над урвищем, людям довелося його покинути – жити в ньому небезпечно. У хаті жив літній хворий чоловік, який навіть не знав, що відбулося поруч із ним. Син забрав його до себе.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

За словами селян, провалля з’являлися тут і раніше, забираючи під землю цілі домогосподарства. Так сталося 15 років тому, коли провалився будинок, і лише дивом минулося без жертв. В одному з таких проваль навіть утворилося озеро.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Люди зізнаються, що жити в Пісках – страшно, проте, коли селилися тут півстоліття тому, навіть не здогадувалися про загрозу.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

На думку геологів, село побудували над карстовими пустотами, створеними з водорозчинних порід, таких, як гіпс. Підземні води затоплюють пустоти, розмивають їх, і стається обвал.

Для того, щоб визначити, які будинки опинилися в небезпеці, створюють спеціальну комісію. Рятувальники та науковці мають дослідити гірські породи під ними, а також визначити, чи безпечною є дорога, що прокладена через село.

Нагадаємо, київські комунальники зганьбилися з підробленими стовпами - "З г*вна і гілок"

Як повідомляв портал "Знай.uа", мокру "доблесть" харківських комунальників показали одним відео: "Душ у під'їзді, гаряченька пішла.

Також, "Знай.uа" писав, львів'яни закидали головну ялинку сміттям на Новий Рік, комунальники прозріли: "Дві вантажівки!"