У Львові вирішили перебудувати Привокзальний ринок. Так, у міськраді планують оголосити конкурс на розробку проекту розвитку самого "Привокзального" та прилеглих територій.

Головний львівський архітектор Антон Коломєйцев розповів, що конкурсанти мають запропонувати концепцію, за якою ринок трансформується, як і Липнева площа, і суміжні території, пише ZAXID.NET.

"Основна ідея конкурсу – перетворення цілого ареалу міста, приведення до порядку громадських просторів. Ми цю концепцію даємо як основу єдиного архітектурного конкурсу, і важлива умова конкурсу – це збереження продовольчого ринку в межах першого поверху повністю. Промислові товари можуть продаватися на ринку, починаючи з другого поверху. Нам важливо, щоб основою була зона, де є фермерська продукція, де знайдеться місце всім, хто хоче реалізувати продовольчу продукцію, щоб ринок був такий по місткості, аби зміг забезпечити усі потреби цього ареалу", – розповів Коломєйцев.

Він додав, що під ринком планують збудувати підземний паркінг і таким чином звільнити площу Липневу від запаркованих автомобілів. У подальшому на площі створять громадський простір. У західній частині цього ареалу, ближче до Палацу залізничників планують збудувати офіси та готелі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, у Львові Київського копа спіймали на мерзенній афері і з ганьбою здерли Погони

Як повідомляв портал Знай, у Харкові затримали поліцейського, який крав Телекомунікаційні кабелі

Також Знай писав, у Київській області затримали групу чиновників, які облаштували корупційну схему