У Львові суд засудив акушера-гінеколога до трьох років ув'язнення. А ще на такий же термін позбавив права займатися лікарською діяльністю. Але акушер-гінеколог продовжує працювати.
Про це повідомляє ТСН.
Ще п’ять років тому медик приймав пологи, а за вісім днів, немовля померло. Потерпіла сім'я стверджує, що лікар витискав дитину з живота матері, водночас той не визнає своєї провини. Тоді подружжя втратило свого довгоочікуваного первістка сина Михайлика.

Скріншот ТСН
Скріншот ТСН

За словами Надії Молоко, її вагітність тривала без жодних проблем. Лікарка, яка вела Надію, поїхала на курси, тож та народжувала в іншого акушера-гінеколога. Момент народження сина родина згадує, як страшний сон, адже дитину почали просто вичавлювати.

"На судовому засіданні ми довідалися, що був введений окситоцин. Це є стимулятор для родів. І було витискання. Я особисто бачив, лікар сам видавлював, лікар сказав тримати жінку за плечі. Це було два лікарі, акушерка стояла приймала дитину. Вони навалювалися", - розповідає потерпілий Микола Молоко.

Хлопчик народився і не закричав, а через вісім днів помер. Причина смерті – ішемічне ураження центральної нервової системи. Після цього родина звернулася до суду. Суд першої інстанції вирішив, що лікар винен. Це ж врешті підтвердив і апеляційний.
Суд призначив за лікарську недбалість три роки за ґратами і стільки ж заборони на лікарську діяльність. Але акушер-гінеколог у в’язниці не сидітиме, а продовжить працювати, як робив це і доки тривали суди. Адже збіг термін притягнення до відповідальності. Для такого злочину це п’ять років.

"Лікар працює на сьогодні. Догани поки не було рішення суду не виносилися. Періодично суд приймав рішення про відсторонення доктора від роботи, які виконувалися", - повідомила заступниця головного лікаря Міського пологового будинку Наталія Чередніченко.

Практики вичавлювання дітей під час пологів, запевняють у лікарні, у них немає. Чому лікар його таки застосував – пояснити не захотів. Варто зазначити, що журналістам телефоном лікар заявив: "Я свою провину не визнаю".
Попри це потерпіла родина зітхнула з полегшенням. Адже знайшли винного у смерті дитини. А це для них було головне. Зараз подружжя виховує трирічну донечку Діану. Також акушер-гінеколог має сплатити сім'ї 350 тисяч моральної компенсації.

Нагадаємо, раніше під пологовий будинок у Києві підкинули немовля із запискою- " подарувала колі шанс"

Як повідомляє портал Знай львів'янкам запропонували народжувати на камеру

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай писав, що молода Українка на Різдво народила четверню, щасливу матусю виписали з лікарні: "ми на сьомому небі"