У Львові жінка забрала свою дитину із гуртка гімнастики через російськомовних тренерів.
Про це шеф-редакторка видання "Твоє місто" Світлана Жаб‘юк написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
Так, стало відомо, що львівська журналістка забрала свою дитину з гуртка через те, що тренери говорили російською мовою. При цьому на заняттях діти були вимушені займатися під російськомовні пісні. За словами львів'янки подібна ситуація спостерігається не тільки на заняттях з гімнастики, а й на гуртках тенісу, балету та інших.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

“Одного разу я вже забрала дитину з гімнастики через російськомовних тренерів.

– Це стара школа, тут майже всі так спілкуються. Це ж не головне, якою мовою вчать, – пояснювали мені у коридорі батьки інших дітей. Говорили неголосно, майже пошепки. Можливо, щоб не почула тренерка Даша, або ж, щоб не було чутно львівському СБУ, будівля якого зовсім поруч", - зазначила вона.

Жінка розповіла, що майже після річної перерви дитина випросила заняття з повітряної гімнастики. Тому вона була вимушена шукати нову студію. Перед тим, як віддати дитину до нової студії жінка попросила аби на заняттях не лунала російськомовна музика і її прохання виконали без жодних заперечень.

" Дякую, сучасно школо, що не забираєш у моїх дітей можливості займатись гімнастикою у Львові!", - підсумувала вона.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що українець защебетав солов'їною на Донбасі і отримав несподіваний комплімент: "Скучили"

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис