Українець розповів, як у Мелітополі зайшов у магазин аби купити солодощів. Він звично для себе розмовляв українською, але раптом зайшла бабуся, якій було близько 70-років і вона була здивована почути тут державну мову.

"Каже : як прекрасно лунає українська мова я так давно її не чула. На що я здивовано її відповів, що я в себе вдома в Україні й розмовляю українською, бо - це державна мова, бо я українець, на що вона відповіла що в цьому регіоні не дадуть розмовляти українською тут принижують людей які розмовляють українською!", - зазначив чоловік, передає портал "ukrblog".

Viktоr Wechter, фото "ukrblog"
Viktоr Wechter, фото "ukrblog"

Він зізнався, що йому було боляче чути такі слова. Виявилося, що ця бабця родом з Хмельниччини й для неї було за радість почути українську мову, старенька аж заплакала.

"Навіть проживши все життя в Україні російськомовне населення не може вивчити мову держави в якій живуть, і буває навіть каже, щоб ми розмовляли російською, бо вони не розуміють. На що ми просто скажемо що соромно жити в Україні й розмовляти мовою ворога. МОВА ВАЖЛИВА ДЛЯ УКРАЇНИ БО БЕЗ МОВИ УКРАЇНА ЯК ДЕРЖАВА ЗНИКНЕ!!!", - підсумував українець.

Нагадаємо, раніше ведучого, який насміхається над українською мовою, відсторонили від ефірів

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис