В четвер, 25 лютого Ларисі Косач (Леся Українка) виповнюється 150 років від дня народження. У цей день сотні українців прийнялися вшановувати пам'ять видатної української письменниці.
Так, і мер Львова Андрій Садовий вшанував пам'ять легендарної Лесі Українки. Відповідну публікацію він розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Іnstagram.

Фото зі сторінки Андрія Садового
Фото зі сторінки Андрія Садового

"Мріє, не зрадь!😉 Лесі Українці - 150. Дякуємо за світло і любов!", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Для довідки:
Леся Українка - українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка, Співзасновниця літературного гуртка "Плеяда". Входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.
Вона писала в жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики, розвинула жанр драматичної поеми в українській літературі. Працювала в галузі фольклористики (наспівала 220 народних мелодій) і активно долучалася до процесів українського національного відродження.

Нагадаємо, що Леся Українка заграла новими фарбами в 21 столітті.

Як повідомляв портал Знай.uа, журналіст і ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич показав, що готували для Лесі Українки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також Знай.uа писав, що українські школярі незвичайним чином вшанували пам'ять Лесі Українки, записавши на її честь реп.