Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував ухвалу Львівської міської ради про передачу в оренду ділянки на вулиці Б. Хмельницького, 120 у Львові компанії "Дари Львівщини".
Відповідне рішення з підписом судді Наталії Грень, опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 лютого, пишуть Наші Гроші. Львів.
Варто зазначити, що у цій справі позивачкою виступила Софія Максимець, донька депутата Львівської облради від ЄС Григорія Козловського, а її представником в суді був Олексій Різник, діючий депутат Львівської міськради від ЄС.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот

Максимець є власницею ТОВ «Дари Львівщини». Зазначимо, що майно двох ринків «Підзамче» та «Винниківський», яке Львівська міськрада здавала в оренду, перестало бути комунальним у кінці 2019 року. Тоді два реєстратори раптово переписали його на «Дари Львівщини». Таким чином компанія отримала їх собі у право постійного користування, що є значно вигіднішим за оренду. У такому випадку не потрібно платити орендну плату, а тільки земельний податок.

У суді Максимець оскаржувала ухвалу Львівської міськради від 2008 року, якою земельну ділянку на Хмельницького площею 0,2851 га під ринком «Підзамче» вилучили з користування державного комунального підприємства «Екоплід» та передали в оренду «Дари Львівщини» на п’ять років.

Позивачка, як засновниця «Дари Львівщини», стверджувала, що ця ухвала є незаконною. На її думку, коли «Екоплід» реорганізували, приєднавши до «Дари Львівщини» у 2001 році, то її фірма також отримало право постійно користування ділянкою як правонаступник.

Суддя підтримала позивачку, стверджуючи, що у 2008 році у Львівської міської ради не було правових підстав для вилучення ділянки із постійного користування. І «Дари Львівщини» є правонаступником комунального «Екоплід» у праві постійного користування землею.

Нагадаємо, що Садовий взяв у кредит Skoda і поплакався львів'янам перед виборами: "буду виплачувати рік"

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" , Марцінків заїкнувся про новорічний ярмарок у розпал пандемії

Також Знай.ua писав, що у Львівській області фермер змушує корів і коней їсти сніг і грітися біля багаття.