В Україні звільнили працівницю кафе, яка відмовилася обслуговувати україномовну клієнтку та назвала Дніпро "російським" містом.

Про це повідомляє інформаційний портал "49000.com.ua".

Так, стало відомо, що нещодавно у Дніпрі звільнили працівницю кафе, яка не знала, що таке “тістечко” і говорила, що Дніпро – “російське” місто. Після цього власниця кафе заявила, що тепер шукатиме працівників зі знанням державної мови.

Скріншот із відео
Скріншот із відео

“Я не на стороні клієнтки. Я вважаю, що людина може говорити російською. Можливо, потрібно було почати розмову українською, але якщо вона її не знає, то навіщо мову поносити й принижувати нашу Україну”, – сказала господиня Coffein Анна Прудка.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Клієнтка, яку працівниця кафе відмовилася обслуговувати українською як приклад, навела Францію. І відмітила, що побідна ситуація не могла б статися в жодній іншій країні.

“Уявімо собі цю ситуацію у Франції. Прийшов француз у кафе, замовив безе, круасан, це нам знайомі назви, кіш аліготе, щось французьке, а йому відповідають: “Іди гуляй, тут – російське місто!” Ну, наприклад. Це дико було б. Так чому в Дніпрі це звучить нормально?” – говорить Ганна Счасна.

На момент спілкування бариста порушила “Закон про мову”. Він гарантує кожному обслуговування державною мовою. Учасники спілкування можуть перейти на іншу мову за обопільної згоди, утім, перше звертання до клієнта має бути українською.

Нагадаємо, що українець защебетав солов'їною на Донбасі і отримав несподіваний комплімент: "Скучили"

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис