У Львові затримали двох студентів, уроженців Хмельницької області, які минулої п`ятниці, 5 лютого, познущалися над пам`ятником Степану Бандері, кинувши в момумент пляшки із фарбою.

Про це на своїй сторінці в Instagram повідомляє спільнота Хмельницький LIVE.

"Правоохоронці розшукали зловмисників. Ними виявились уродженці Хмельниччини, віком 19 та 24 роки, які вчаться у Львові. Хлопцям загрожує від 4 до 5 років обмеження волі або позбавлення волі від 4 до 7 років", - йдеться в повідомленні.

скріншот: Instagram Хмельницький LIVE

Зазначимо, після відкриття у 2007 році пам’ятник Степану Бандері у Львові перебував під цілодобовою поліцейською охороною. Проте після того, як на площі встановили відеокамери охорону поліції було припинено.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події та осіб, які до цього причетні. Ведеться слідство.

Якщо ви стали свідками вандалізму, то одразу ж повідомляйте про це на спеціальну лінію “102”. Адже відповідно до п. 2 статті 298 КК України, умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин караються штрафом або обмеженням волі на термін до трьох років.

Нагадаємо, що у Києві обезголовили легендарну балерину

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі вандали розбили фонтан заради наживи, комунальники в сказі: "Дуже руки свербіли?"

Також, "Знай.uа" писав, у Києві вандали рознесли літній кінотеатр: "Ума, как у черепашки"