У Львові 64-річний чоловік півтори години розчищав сніг біля свого будинку. Після чого направився у місто у справах. Дорогою львів’янину стало зле і він сам звернувся за допомогою до медиків. Виявилося, у чоловіка стався інфаркт міокарда.

Про це повідомляє інформаційний портал "Еспресо.Захід".

Як розповів кардіолог, функціональний діагност ЛОКЛ Володимир Павлюк о 14:10 год. у чоловіка в авто раптово виник сильний біль за грудиною, який віддавав у руку. Після цього він поїхав у приймальне відділення обласної лікарні.

Лікарня, скріншот
Лікарня, скріншот

Вже о 14:40 чоловік, задихаючись, ледь зайшов у приймальне відділення. Черговий лікар миттєво оцінила критичний стан і тут же вклала його на канапу. Медики виявили у чоловіка ознаки гострого задньо-нижнього інфаркту міокарда. Через катетер чоловіку ввели 5000 одиниць гепарину, суміш знеболювальних препаратів і дали таблетку нітрогліцерину.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

О 14:55 лікар функціональної діагностики констатує фібриляцію шлуночків. У пацієнта крутиться голова, за 3 секунди у нього закочуються очі і він втрачає свідомість. Кардіолог вдаряє кулаком пацієнта по грудині. Через 30 секунд виконує дефібриляцію. Пацієнт приходить до тями, відновлюється нормальний синусовий ритм серця із частими шлуночковими екстрасистолами.

Лікарня, скріншот із відео
Лікарня, скріншот із відео

За лічені хвилини о 15:15 год. кардіолог починає коронарографію. У такий спосіб медики виявляють субкритичний стеноз правої коронарної артерії і встановлюють стент. А вже о 16:10 год. пацієнта переводять у реанімаційне відділення кардіохірургії.

"У цього пацієнта була клінічна смерть, він казав, що йому страшно вмирати. Ми працювали швидко, бо часу не можна було втрачати. Тут секунда може повністю змінити життя пацієнта. Це був дуже обширний інфаркт, трансморальний. Він міг стати причиною смерті", – розповів кардіолог ЛОКЛ Олег Лещук.

Ніч чоловік провів у реанімації, а сьогодні його уже перевели в палату. Кажуть медики, що він впевнено одужує.

Нагадаємо, раніше Львів'янок кличуть безкоштовно перевірити жіноче здоров'я-кому пора звернутися до лікаря.

Як повідомляє портал Знай інфекціоніст Голубковська підготувала українців до нових "сенсацій" і мутацій: "бережіть нерви...".

Також Знай писав, що Разом з медиками на передовій: Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині в боротьбі з коронавірусом.