Блогер Фашик Донецький розповів, що бути патріотом України в окупованому РФ Донецьку набагато складніше, ніж, наприклад у Львові. Що примітно, так було і до початку війни.
"Це не камінь до Львова, ні. Це те, що незручно і боляче. Так званий віце-прем'єр, на прізвище Ананченко в понеділок відвідав одну зі шкіл Макіївки з офіційним візитом. Все йшло за планом, в кращих совкових традиціях: директор, завуч і вчителі ходили по стійці смирно, посміхалися в об'єктиви пропагандистських ЗМІ.

Але сталося несподіване: коли типу "віце-прем'єр" зайшов привітатися з дітьми одного з випускових класів і сказав, мовляв "Привет Дєти". 4 майбутнього випускники відповіли голосно і чітко - вони сказали "Слава Україні!"",- розповів блогер, передає портал "uapost".

Блогер зазначив, що так званий віце-прем'єр не очікував від дітей такої відповіді та в ту ж хвилину сильно почервонів і відразу ж вибіг з класу. За ним побігли учителі і завуч і в класі повисла гробова тиша.

"На наступний день батьків учнів в терміновому порядку викликали. І вчителів. І директора школи. І завуча. Ватних чекістів ну дуже цікавила причина життєвої позиції дітей. Правда, після розмов з усіма учасниками допиту, вони прийшли до ще більш сумного висновку: понад 60% учнів не збираються вчитися на окупованих територіях після випускних іспитів. Решта учнів тупо не тягнуть фінансово здобути освіту поза окупацією.

А тепер уявіть на скільки у майбутніх випускників на окупованих залізні нерви. І яйця. І це всього лише діти. Вони прекрасно розуміли наслідки своєї витівки, вони усвідомлювали, що батьків викличуть на допит ватні чекісти. Також вони розуміли, що їх спокійно можуть кинути в підвал за таке або на риття окопів забрати можуть. Але діти не побоялися плюнути окупанту в обличчя. Публічно", - зазначив він.

Фото: "uapost"
Фото: "uapost"


Блогер зазначив, що, на його думку, з кожним днем подібні випадки на окупованих РФ територіях будуть трапляться все частіше. Адже їм просто набридло це все, і вони хочуть жити в Україні.

"Саме за таких дітей йде війна, вони - майбутнє України й ті, хто не хочуть жити в минулому, з краватками, радянськими ідолами та не хочуть ходити строєм. Мораль проста. Бути патріотом на окупованих складніше, ніж у Києві. Пам'ятайте про це", - написав блогер.

Нагадаємо, викладачка поскаржилася на "цькування" через українську мову: "Відчуваю себе росіянкою". Невдоволена українською мовою викладачка поскаржилася на цькування

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще