У Львові слизькі тротуари вирішили посипати кавою замість звичайної солі. Все через те, що вона має абразивні властивості, а також не шкодить зеленим насадженням.

Радник мера Ірина Оршак каже, що цей метод використовують у Скандинавських країнах, повідомляє пресслужба Львівської міськради.
Так, стало відомо, що у Львові в рамках пілотного проєкту для боротьби з ожеледицею пробують використовувати кавову гущу. У міськраді зазначили, що дороги або внутрішньоквартальні доріжки біля житлових будинків посипати кавою не будуть. Кавова гуща естетичніше виглядає в парках.

У Львові дороги почнуть посипати кавовою гущею, скріншот з відео
У Львові дороги почнуть посипати кавовою гущею, скріншот з відео

"Сьогодні 20 кг кавової гущі використовували для посипання 200 метрів доріжок у парку "700-річчя Львова". Подивимося, як це спрацює. Коли буде хороша погода, то подивимося, як буде танути лід. Він тане через темний ресурс-вбираючи сонячні промені, він розщеплює лід", - сказала чиновниця.

Варто відзначити, що кавову гущу безкоштовно надають численні кав'ярні. Сьогодні доріжки в парку посипали гущею від мереж "Копальня кави" і "Арома кава".

Нагадаємо, що тонни львівського сміття скинули українцям під ніс.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua , у Модричах, що на Львівщині, люди живуть у постійному страху, що їхні будинки можуть опинитися під землею через соляні шахти

Також Знай.ua писав, що у Львівській області фермер змушує корів і коней їсти сніг і грітися біля багаття.