В Україні все дедалі популярнішими стають операції по відновленню цноти. Іноді, буває й таке, що дівчата ‎йдуть на це по декілька разів. Водночас причини, які підштовхнули до такого кроку, різні. ‎

Про це повідомляє BBC News Україна.
Дівчина з Прикарпатського села розповіла, що у їх родина так заведено, що інтимна близькість до весілля - це погано. Через те, що боялася осуду дівчина й наважилася на гіменопластику‎.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео

"Перший секс у ‎мене був у 18 років. Коли я вже стала студенткою. Я ‎любила його, він мене. ‎Ми вважали, що уже достатньо дорослі для цього. Мама ж ‎підозрювала щось не те. Саме тоді вона ‎наполегливо тягнула мене ‎до гінеколога. Хотіла перевірити, чи я ще "дівчинка". Я не зізналась, що в мене був ‎секс. Боялась, що мама мене вб'є. Але розуміла, що так легко мені усе це не ‎зійде з рук. Це було дуже ‎страшно", - додає вона.

Дівчина прочитала в інтернеті, що можна зробити операцію по відновленню цноти, тому пішла до ‎лікаря. Дівчина замінюється, що лише такий крок міг врятувати її від осуду рідних.
Лікарі-‎гінекологи підтверджують, що такі випадки є. В основному це ‎дівчата 18-20 років з невеликих містечок та сіл. ‎

Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

‎" Я вважаю, що це ‎просто ‎неправильне виховання. Мамі потрібно не залякувати доньку, а ‎нормально ‎пояснити. Або принаймні ‎сприйняти ‎дитину такою, якою вона є", - розповідає акушер-гінеколог, фахівець з ‎гіменопластики ‎Олена Бартловська. ‎

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще
Психологи ж кажуть, що такі дівчата стають дуже замкнутими. Вони ‎мало ‎спілкуються, невпевнені в собі та залякані. І дуже часто батьки ‎навіть ‎не здогадуються, що є причиною такої поведінки.
‎Чому це роблять ?
Дівчат, які роблять гіменопластику - операцію з відновлення цноти Івано-франківські ‎лікарі ‎поділяють на три категорії:
- це дівчата 18+, яких зґвалтували або вони ‎бояться реакції батьків,
- дівчата 22 - 27 років, які свідомо ‎обманюють ‎чоловіків задля власної вигоди,
- жінки 30+, які роблять це ‎заради розваги й ‎нових відчуттів.
Франківські лікарі запевняють, що до 18 років не проводять таких ‎операцій. ‎Повнолітні перед операцією повинні пройти огляд ‎у ‎гінеколога, здати загальний аналіз крові, перевірити кров на ‎згортання і здати аналізи на ВІЛ/СНІД, гепатит та сифіліс. ‎

Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Гіменопластика ‎буває двох видів: тимчасова, коли перший раз у статеві ‎зносини можна ‎вступити в межах 7 - 10 днів після операції, і ‎довготривала, коли ‎вступити у статевий контакт можна через місяць, рік чи, ‎навіть, 10 років.