Маленька Ліза Адамчук може бути назавжди прикута до інвалідного візка. Дитині з Рівненщини потрібна термінова допомога. Про це розповіли в сюжеті ТСН.

У шестирічної дівчинки виявили рідкісну генетичну хворобу - метахроматичну лейкодистрофію. Це захворювання руйнує структури мозку дитини, і кожної миті життя крихітки може обірватися. Зміни в мозку не відворотні, тому діяти треба якомога швидше.

Про лікування дівчинки вже домовилися з клінікою в Італії – лише там лікують таких хворих, як Ліза. Однак потрібна сума непідйомна для родини - 305 тисяч євро. Тим часом дорогоцінний шанс на повноцінне життя може бути згаяно.

Зараз крихітка виглядає, як активна і цілком здорова дитина. Їй хочеться співати, танцювати та стрибати, однак лікарі дають невтішні прогнози - попереду цілковита інвалідність.

Батьки розповідають, що помітили проблему лише рік тому - у дитини помітили тремор рук. Вони одразу звернулися до лікарів, які призначали аналізи та симптоматичне лікування. Проте стан дитини погіршувався – почалися проблеми із пам’яттю, все важче було концентруватися.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після остаточного діагнозу лікарі ошелешили батьків – в Україні такі хвороби не лікуються. Єдиний шанс – італійська клініка, яка готова прийняти дитину. Якщо почати лікування зараз, Ліза матиме шанс уникнути інвалідності.

Нагадавши, українцю пересадили серце загиблого чоловіка, львівські хірурги створили диво

Як повідомляв портал Знай.uа , вертоліт з донорським серцем впав на лікарню, але операцію не зупинили

Також Знай.uа писав, у Львові на Західній Україні створено кафедру хірургії та трансплантології.

Крім того, у Львові медики хвилиною мовчання зі схиленими головами віддали шану 47-річній жінці, яка після смерті змогла врятувати життя чотирьом людям.